Navigácia

  • Všetkých srdečne pozývame a vopred ďakujeme za podporu školy.

  • Biela pastelka - verejná zbierka na pomoc nevidiacim a slabozrakým

    13. november 2023 

  • Projekt - Záložka do knihy spája školy

    Tento rok sme vyrobili krásne záložky pre našu družobnú školu Cabaj-Čápor.

  • Dopravné ihrisko Galanta - 24.10.2023

    Súčasná hustota cestnej premávky je veľká,  bicyklovanie sa stáva veľmi nebezpečné!

    V našej škole sa snažíme dopravnú výchovu stále deťom vštepovať prostredníctvom návštevy dopravného ihriska s výukovým programom, ale i na hodinách  TSV. 

    Učíme žiakov, aby na bicyklovanie využívali poľné cesty, lesné cesty a bočné cesty, ktoré sú menej frekventované. Návšteva dopravného ihriska je dôkazom, že žiaci poznajú všetky zásad bezpečnej jazdy na bicykloch a my - pedagógovia sa z toho tešíme. 

     

  • VÝNOS ZBIERKY - ČERVENÝ NOS - Clowndoctors

    Milí rodičia, milí žiaci, touto cestou Vám ďakujeme za štedrosť pri zbierke pre choré deti. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 238, 20 eur. Urobili sme spoločne krásny čin. 

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok - zbierka trvá do 30.11.2023.

    Naša škola sa stala oficiálnym partnerom 6. ročníka celoslovenskej akcie fungujúcej na báze dobrovoľníctva.

    Jej cieľom je potešiť na Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci nás aj ich.
    Sme oficiálnym zberným miestom pre občanov Blatného.
     

    Ako projekt funguje?
    Spoločne doma obalíte vrch aj spodok krabice od topánok vianočným alebo darčekovým papierom, naplníte ju určenými darčekmi zo zoznamu, označíte či je krabica určená pre muža alebo ženu.
    Krabice prosím nezatvárajte na pevno, budeme do nich ešte vkladať priania k Vianociam, ktoré vyrobíme v škole.Krabicu prinesiete alebo pošlete po žiakovi do školy, kde je zberné miesto projektu.
    V prílohe nájdete zoznamy, čo by mala a čo by nemala krabica obsahovať. 

    Ďakujeme všetkými dobrým ľuďom za pomoc v našom vianočnom projekte!
     

  • Mesiac úcty k starším - vystúpenie pre starých rodičov v kultúrnom dome.

    „Veľmi starí a veľmi mladí majú niečo spoločné, čo ich oprávňuje byť spolu.

    Preto medzi starými rodičmi a vnúčatami existuje neviditeľné a silné puto." 

    ~ Elizabeth Goudge ~

  • Návšteva DOMU SENIOROV v Blatnom

    Deti z ŠKD našej školy dňa 18.10.2023 navštívili miestny SENDOM. Pripravili si  s pani vychovávateľkami veľmi pestrý program a milé darčeky, ktorými potešili deduškov a babičky  pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. Tešíme sa z takýchto stretnutí, ktorými učíme deti k úcte, láske, pokore a pomoci. Seniori si s deťmi aj  zaspievali a takéto návštevy ich vždy potešia rovnako ako nás. 

  • Hravo o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom

    Pre našu školu bol schválený projekt  -  zahŕňa vybudovanie Eko zóny,  prezentácie, workshopy, aktivity, prednášky, exkurzie, prostedníctvom ktorých priblížime deťom ochranu životného prostredia. 

  • 25.10. 2023 VÝZVA PRE ŠKOLY - POŠLI SMIECH

    Clownodctors  -  TVORÍME SPOLU LEPŠÍ SVET. Bazárik drobností, z ktorého výťažok  poputuje chorým deťom. 

  • ŠKOLA V PRÍRODE 2023

     DENNÍK ZO ŠKOLY V PRÍRODE  (OKTÓBER 2023 - TRAMTÁRIA - Krahule - Kremnické vrchy)

    ŠvP sa nás zúčastnilo tento rok 45 žiakov. Cestu sme zvládli bez problémov.  a ubytovali nás v útulnej chatke, ktorú sme mali celú pre seba. S kým sme boli na izbe, to vám prezradili naše fotky. Po výbornom obede nás čakala vždy zaujímavá aktivita: túra Putovanie kráľovstvom, túra na Kráľovskú rozhľadňu, túra do Stredu Európy. Všetci sme ich bez problémov zvládli. Potom sme sa pripravovali na večerný program – Kráľovskú korunováciu, Tipovačku, Talentmániu a Kráľovský bál. Za naše vystúpenia, ktoré boli odmenené veľkým potleskom nás pochválili aj pani učiteľky z iných škôl. Vo štvrtok sme dokončili náš úspešný pobyt v Škole v prírode. Počas celého pobytu sme súťažili pod menami III. triedy Pandy a IV.A + IV.B triedy Kinder mafia, v rôznych disciplínach a aktivitách a zbierali sme body - Tramptáre. V piatok večer na rozlúčkovom bále sme boli vyhlásení za najšikovnejšie deti a získali sme kráľovský poklad - sladkosti, CD s pesničkami, pohľadnice, ... Mali sme z víťazstva veľkú radosť a dobrý pocit, že sme to zvládli. Musíme sa priznať, že niektorým z nás stekali aj slzičky po líčkach pri rozlúčke. V piatok  ráno nás však už čakalo balenie a odchod domov. Unavení ale šťastní z celého týždňa sme sa vrátili domov k rodičom.  Na záver chceme pochváliť všetky detičky za to, že boli k sebe milé, tolerantné, ústretové a nápomocné jeden druhému a za to, že rešpektovali animátorov a nás pani učiteľky. Boli ste super.

  • Deň kroja 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň kroja 2023.

  • DEŇ KROJA V ŠKOLE - 14. september 2023

    Touto aktivitou podporujeme v našich žiakoch šírenie tradícií, prezentáciu krojov slovenských obcí a  regiónov Slovenska. Učíme ich vážiť si naše klenoty, slovenský folklór, spoznávať číru slovenskú KRÁSU. 

  • September 2023/2024

    Prázdniny ubehli ako blesk a žiaci sa vrátili späť do školských lavíc. Prajeme všetkým žiakom i učiteľom úspešný školský rok. Prváčikom želáme veľa chuti do zbierania nových vedomostí, aby skončili 1. triedu s takým úsmevom na tvári ako v prvý deň. 

  • Slávnostné otvorenie šk.roka 2023/2024

    Vážení rodičia, milí žiaci!

    Školský rok slávnostne otvoríme v pondelok - 4.9.2023 o 8:00 hod. na betónovom ihrisku školského dvora. Triedy II.A - IX. pôjdu po slávnostnom otvorení domov (približne o 8:30 hod.). 
    V tento deň pôjdu DO TRIEDY LEN PRVÁCI!

    V utorok -  5.9.2023 bude mať celá škola 4 vyučovacie hodiny (do 11: 40hod.). 

    Od stredy 6.9.2023 začne prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu.

    ŠKD - RANNÝ KLUB - bude fungovať od utorka 5.9.2023 v každý školský deň a len pre prihlásených žiakov v čase od 6:45 do 7: 45 hod. (ešte môžete deti prihlásiť)
    - RK je určený len pre žiakov 1. – 4. ročníka (jedna spoločná trieda). 
    - Príspevok rodiča na čiastočnú úhradu nákladov v RK je stanovený na 3,-€ na mesiac.
     
    ŠKD -  POOBEDNÝ KLUB -  bude fungovať od utorka 5.9.2023

    Obedy - začínajú od utorka 5.9.2023

                                                                                                           Tešíme sa na Vás!  
                                                                                             Učiteľský zbor a zamestnanci ZŠ v Blatnom

  • Slávnostné odovzdávanie vysvedčení - 30. jún - šk. rok 2022/23

    Školský rok preletel veľmi rýchlo. Žiaci si v tento deň zbierajú  svoju "školskú úrodu" a na 2 mesiace opúšťajú školské lavice aj triedy. Gratulujeme prváčikom, že učenie všetci zvládli, deviatakom prajeme, aby si odniesli v hlavách aj v srdciach všetko dôležité a potrebné pre nový začiatok na stredných školách.... a možno aj trošku viac.  Prajeme im na tejto ceste veľa šťasia a úspechov.

                     MILÍ ŽIACI A RODIČIA, ŽELÁME VŠETKÝM KRÁSNY ČAS ODDYCHU A SLNEČNÉ LETO.

  • Posedenie a malá rozlúčka so štvrtákmi

    Naši "malí štvrtáci", tento rok CESTOVATELIA , odchádzajú v septembri na II. stupeň. Čas ubehol  veľmi rýchlo...  Ďakujeme jednej maminke  za výbornú tortu a rodičom za  občerstvenie, taniere ostali prázdne. 

  • Bezpečne na bicykli

    Štvrtáci si 23.06.2023 urobili pekný športový piatok. Cyklo výlet, po "alejke" na priehradu, plný smiechu a povzbudzovania, sa nám veľmi vydaril. Počasie bolo perfektné.  Výlet sme ukončili opekačkou, dobrým nanukom, sladkým melónom a návratom do školy bez úrazu :). Bolo nám všetkým dobre. 

  • Školský výlet - I. stupeň - ABELAND - LOZORNO

    „Raz zažiť je viac ako sto krát počuť.“ Prežiť spôsob života našich predkov, to čo bolo voľakedy súčasťou každodenného života, a dnes pomaly upadá do zabudnutia.  Prežiť niečo výnimočné.

  • Deň detí v ŠKD