• NOVINKY

            • POĎAKOVANIE Združeniu rodičov pri ZŠ Blatné

            • Vážení rodičia!

              Srdečne Vám ďakujem v mene svojom ako aj v mene žiakov a učiteľov ZŠ Blatné za úhradu 10 ks mikroskopov v celkovej hodnote 923,10 eur. 

              Mgr. Barbora Lipka Rezníková, riaditeľka školy

            • Srdečný pozdrav k Vianociam

            • ...vstávajú zo sna pastieri, divia sa a žasnú.

              A bez váhania zamieria tam, kde vidia jasnú hviezdu.

              Nad holou maštaľou zo skál, čo hľadí dole k mestu,

              horí to Božie znamenie a osvecuje cestu.

              Zvoláva k maštaľke zo všetkých strán anjelov i ľudí,

              a kto má srdce dokorán, každý to svetlo vidí...

               

              Krásne, pokojné a v zdraví prežité Vianoce praje Všetkým Základná škola v Blatnom.

            • Oznam pre žiakov 9. ročníka a rodičov

            • Bratislavský samosprávny kraj má vo svojej pôsobnosti 54 stredných škôl, čiže deviataci základných škôl si naozaj majú z čoho vyberať. Práve toto je obdobie, kedy začínajú uvažovať, čo ďalej, kam budú smerovať ich kroky.

              https://bratislavskykraj.sk/plan-dni-otvorenych-dveri-zupnych-strednych-skol-2023-24/

              Všetky ostatné potrebné informácie nájdete vo svojom e-maili.

            • Mikuláš v našej škole

            • Stalo sa  tradíciou, že "Mikuláša" na našej škole robia deviataci. Tento rok si svoj program pripravili pod vedením svojej triednej pani učiteľky Mgr. Lívie Lieskovanovej. V každej triede boli netrpezlivo očakávaní. Mikuláš so svojimi pomocníkmi navštívil aj obecný úrad v Blatnom. Ďakujeme za peknú tradíciu.

            • Dopravné ihrisko Galanta - 24.10.2023

            • Súčasná hustota cestnej premávky je veľká,  bicyklovanie sa stáva veľmi nebezpečné!

              V našej škole sa snažíme dopravnú výchovu stále deťom vštepovať prostredníctvom návštevy dopravného ihriska s výukovým programom, ale i na hodinách  TSV. 

              Učíme žiakov, aby na bicyklovanie využívali poľné cesty, lesné cesty a bočné cesty, ktoré sú menej frekventované. Návšteva dopravného ihriska je dôkazom, že žiaci poznajú všetky zásad bezpečnej jazdy na bicykloch a my - pedagógovia sa z toho tešíme. 

               

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok - zbierka trvá do 30.11.2023.

            • Naša škola sa stala oficiálnym partnerom 6. ročníka celoslovenskej akcie fungujúcej na báze dobrovoľníctva.

              Jej cieľom je potešiť na Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci nás aj ich.
              Sme oficiálnym zberným miestom pre občanov Blatného.
               

              Ako projekt funguje?
              Spoločne doma obalíte vrch aj spodok krabice od topánok vianočným alebo darčekovým papierom, naplníte ju určenými darčekmi zo zoznamu, označíte či je krabica určená pre muža alebo ženu.
              Krabice prosím nezatvárajte na pevno, budeme do nich ešte vkladať priania k Vianociam, ktoré vyrobíme v škole.Krabicu prinesiete alebo pošlete po žiakovi do školy, kde je zberné miesto projektu.
              V prílohe nájdete zoznamy, čo by mala a čo by nemala krabica obsahovať. 

              Ďakujeme všetkými dobrým ľuďom za pomoc v našom vianočnom projekte!
               

            • Návšteva DOMU SENIOROV v Blatnom

            • Deti z ŠKD našej školy dňa 18.10.2023 navštívili miestny SENDOM. Pripravili si  s pani vychovávateľkami veľmi pestrý program a milé darčeky, ktorými potešili deduškov a babičky  pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. Tešíme sa z takýchto stretnutí, ktorými učíme deti k úcte, láske, pokore a pomoci. Seniori si s deťmi aj  zaspievali a takéto návštevy ich vždy potešia rovnako ako nás. 

            • Hravo o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom

            • Pre našu školu bol schválený projekt  -  zahŕňa vybudovanie Eko zóny,  prezentácie, workshopy, aktivity, prednášky, exkurzie, prostedníctvom ktorých priblížime deťom ochranu životného prostredia. 

            • ŠKOLA V PRÍRODE 2023

            •  DENNÍK ZO ŠKOLY V PRÍRODE  (OKTÓBER 2023 - TRAMTÁRIA - Krahule - Kremnické vrchy)

              ŠvP sa nás zúčastnilo tento rok 45 žiakov. Cestu sme zvládli bez problémov.  a ubytovali nás v útulnej chatke, ktorú sme mali celú pre seba. S kým sme boli na izbe, to vám prezradili naše fotky. Po výbornom obede nás čakala vždy zaujímavá aktivita: túra Putovanie kráľovstvom, túra na Kráľovskú rozhľadňu, túra do Stredu Európy. Všetci sme ich bez problémov zvládli. Potom sme sa pripravovali na večerný program – Kráľovskú korunováciu, Tipovačku, Talentmániu a Kráľovský bál. Za naše vystúpenia, ktoré boli odmenené veľkým potleskom nás pochválili aj pani učiteľky z iných škôl. Vo štvrtok sme dokončili náš úspešný pobyt v Škole v prírode. Počas celého pobytu sme súťažili pod menami III. triedy Pandy a IV.A + IV.B triedy Kinder mafia, v rôznych disciplínach a aktivitách a zbierali sme body - Tramptáre. V piatok večer na rozlúčkovom bále sme boli vyhlásení za najšikovnejšie deti a získali sme kráľovský poklad - sladkosti, CD s pesničkami, pohľadnice, ... Mali sme z víťazstva veľkú radosť a dobrý pocit, že sme to zvládli. Musíme sa priznať, že niektorým z nás stekali aj slzičky po líčkach pri rozlúčke. V piatok  ráno nás však už čakalo balenie a odchod domov. Unavení ale šťastní z celého týždňa sme sa vrátili domov k rodičom.  Na záver chceme pochváliť všetky detičky za to, že boli k sebe milé, tolerantné, ústretové a nápomocné jeden druhému a za to, že rešpektovali animátorov a nás pani učiteľky. Boli ste super.