• NOVINKY

          • VIRTUÁLNA ŠIBAČKA
            • VIRTUÁLNA ŠIBAČKA

            • Šibi ryby, mastné ryby... Už po druhýkrát mali možnosť pani učiteľky našej školy absolvovať virtuálnu šibačku, ktorú pre ne vystrojil ich kolega, pán učiteľ, Mgr. Ladislav Večera. Okrem pekného veľkonočného vinšu,  dobrej nálady, pekne vyzdobeného stola a samozrejme zdobeného korbáča, sme si  spolu aj  zaspievali piesne za doprovodu harmoniky. Táto milá aktivita nás spojila aj takto nadiaľku počas veľkonočných sviatkov. Pre pána učiteľa už nedočkavo čakajú pripravené kraslice.

          • NAČO SÚ NÁM UČITELIA?
            • NAČO SÚ NÁM UČITELIA?

            • Jednou z najčastejších odpovedí, ktorá zaznieva je, že úlohou učiteľa je "naučiť žiakov".  Jan Ámos Komenský by isto nesúhlasil s takto obmedzenou odpoveďou. 

              Dňa 28. marca si učiteľská obec každoročne  pripomína sviatok tohto velikána, označovaného za Učiteľa národov. Aj náš  pedagogický tím oslávil tento rok (aj napriek istým obmedzeniam) DEŇ UČITEĽOV, aspoň krátkym zamyslením sa nad poslaním pedagógov a odovzdaním malých darčekov.

              V mene vedenia našej školy vám, milí pedagógovia, kolegovia, chcem aj takto verejne vysloviť úprimné "ĎAKUJEM". Ďakujem vám všetkým za to, že  už vyše roka vynakladáte úsilie a prekonávate vlastné hranice, aby ste odovzdávali a viedli všetkých žiakov našej školy v našej obci.

              Milí kolegovia, vážim si vás za to, že keď nám pandémia priniesla  chvíle, o ktorých náročnosti vieme naozaj len my, nevzdali ste sa, a aj napriek problémom osobným, rodinným, dokázali ste zvládať aj tie pracovné. Často je naša práca nedocenená, no aj napriek tomu vám ďakujem, že vkladáte do nej srdce, ktorému je tak dôležité v dnešnej dobe načúvať, aby zachytilo nemé výkriky tých, ktorí nám boli zverení. Aj keď nevidíme výsledky našej práce možno hneď, verím, že raz všetko naše snaženie zažiari a prinesie ovocie.

              Možno sa aj v našej mysli často vynárajú otázky, ktoré nás nútia zamyslieť sa, či sme sa vybrali tou správnou profesijnou cestou. Prečo sme si vlastne zvolili prácu pedagóga, či sme neboli príliš naivní, keď sme si mysleli, že môžeme zmeniť svet? Aj napriek pochybnostiam, s ktorými sa isto nejeden z nás z času na čas pasuje, nám všetkým prajem, aby sme mali silu, chuť, vytrvalosť a trpezlivosť svetu ukázať, že úlohou učiteľov je žiakom pomáhať pri učení (sa). Dávať podnety, ponúkať možnosti, otvárať dvere, do ktorých však musí žiak vstúpiť sám. Buďme vernými sprievodcami na ich ceste za poznaním, aby raz, keď nadíde ich čas, dokázali kráčať po tejto ceste sami. 

              Touto cestou patrí "ĎAKUJEM" aj všetkým bývalým pedagogickým zamestnancom našej školy.

               

              riaditeľka školy

               

          • PRIHLÁŠKY NA SŠ a 8-ROČNÉ GYMNÁZIÁ
            • PRIHLÁŠKY NA SŠ a 8-ROČNÉ GYMNÁZIÁ

            • Vážení rodičia,

              dňa 26.3.2021 /piatok/ v čase od 12:00 do 13:00 hod. prebehne  pred školou vyzdvihnutie prihlášok na SŠ a 8-ročné gymnáziá. Žiadame Vás, aby si prihlášku prišiel vyzdvihnúť iba jeden zákonný zástupca, v prípade žiakov 9. ročníka to môže byť aj samotný žiak. Zároveň Vás chceme informovať o nutnosti  dodržania protiepidemiologických opatrení (prekrytie nosa i úst).

              Je potrebné, aby ste na prevzatých prihláškach skontrolovali uvedené údaje. Pravdivosť údajov potvrdíte svojím podpisom Vy a aj uchádzač (žiak). Následne treba k prihláške doložiť diplomy  (v euroobale), ak žiak nejaké získal. Podpísané príhlášky je potrebné doručiť do školy dňa 29.3.2021 v čase od 12:00 do 14:00 hod, kedy bude prebiehať ich spätná kontrola a zber. 

              V prípade nejasností alebo ďalších otázok je možné kontaktovať kariérovú poradkyňu školy. 

          • ÚSPEŠNÍ V ROZVOJOVOM PROJEKTE "ČÍTAME RADI"
            • ÚSPEŠNÍ V ROZVOJOVOM PROJEKTE "ČÍTAME RADI"

            • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky  vyhlásilo výzvu na rozvojový projekt „Čítame radi“.

              Výzva bola určená všetkým verejným, cirkevným a súkromným základným školám na nákup detských a mládežníckych kníh, resp. odbornej literatúry pre zamestnancov škôl. 

              Cieľom projektu je, aby deti čítali rady a mali atraktívnu a veku primeranú literatúru. Naša škola sa do tejto výzvy ministerstva taktiež zapojila zaslaním žiadosti.

              Žiadosti boli  posudzované výberovou komisiou, ktorá zohľadňovala predovšetkým:

              • prehľad aktivít na podporu čitateľskej gramotnosti v rokoch 2019 - 2020 (mimo vyuč. hodín) spolu s plánom aktivít na podporu čitateľskej gramotnosti v roku 2021 (mimo vyuč. hodín),
              • počet žiakov školy,
              • pomer odhadovaného počtu kníh na škole (bez učebníc) k počtu žiakov školy,
              • prítomnosť školskej knižnice v škole,
              • pomer ročného prírastku kníh (odhadom) k počtu žiakov školy,
              • prítomnosť knižníc v triedach,
              • využívanie digitálnych technológií v knižnici.

              Naša škola sa stala jednou z tých škôl, ktorým sa podarilo uspieť. V rámci tohto projektu sa nám podarilo  získať  800,-€ na nákup novej literatúry pre žiakov a pedagógov našej školy.

              Veríme, že obohatenie našej školskej knižnice o nové knižné tituly, prispeje k skvalitneniu edukácie v oblasti rozvoja čitateľskej gramotnosti našich žiakov.

          • ROZHODNUTIE MINISTRA   K TERMÍNOM A PODMIENKAM PRIJATIA NA SŠ
            • ROZHODNUTIE MINISTRA K TERMÍNOM A PODMIENKAM PRIJATIA NA SŠ

            • Týmto si Vám dovoľujeme dať do pozornosti rozhodnutie ministra MŠVVaŠ zo dňa 26.01.2021. 

               

              Stručne zásadné zmeny: 

              •  Do 26.02.2021 budú zverejnené kritériá na školy s talentovými skúškami a na ostatné odbory. 

               

              • Do 08.04.2021 zákonný zástupca podáva prihlášku riaditeľovi ZŠ na školy s talentovými skúškami a na všetky ostatné netalentové odbory.  

               

              • Celoslovenské testovanie žiakov deviatych ročníkov: 9.6.2021 a 10.6.2021 
              • Náhradný termín: 24.6.2021 a 25.6.2021 

               

              •  Talentové skúšky: 1. termín: 05. - 07.05. 2021                                                                                                                              2. termín: 12. - 14.05. 2021 

               

              1.kolo prijímacích skúšok – stredné školy (vrátane osemročných gymnázií): 

              1.termín: 03. - 04. 05. 2021 

               2.termín: 10. - 11.05. 2021 

               

              Do 06.06.2021 stredné školy zverejnia konanie 2.kola prijímacích skúšok 

               2. kolo prijímacích skúšok: 22.06.2021 

               

              Podrobnejšie informácie tu: ROZHODNUTIE MINISTRA

               

                                                        Mgr. Andrea Bajzíková  

              školská poradkyňa 

               email: bajzikova@zsblatne.sk 

          • VYUČOVANIE OD 8.3.2021
            • VYUČOVANIE OD 8.3.2021

            • Vážení rodičia!

              Na základe rozhodnutia ministra školstva s účinnosťou od 8. marca 2021 do 21. marca 2021 sa  mení a dopĺňa rozhodnutie č. 2021/10079:1- A1810 v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády Slovenskej republiky č. 122 a 123 z 28. februára 2021. 

              Jedným z opatrení je aj opatrenie na obmedzenie mobility minimalizáciou prezenčného výkonu práce, a to   aj   zachovaním  možnosti „predškolskej a školskej  dochádzky  1. stupňa   pre   deti   zamestnancov  s nevyhnutným prezenčným výkonom práce“.

              Týmto rozhodnutím sa vzhľadom na prijaté závery školské vyučovanie v materských školách a základných školách na prvom stupni umožňuje prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. 

              Keďže nám záleží na zdraví nielen našich žiakov, ale aj našich zamestnancov od  8.3.2021 pokračujeme v našej škole vo výučbe nasledovným spôsobom: 

              • na 1. stupni ZŠ bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu v prezenčnej aj dištančnej forme. Viac informácií obdržíte cez vašich triednych učiteľov v priebehu víkendu,
              •  na 2. stupni pokračujeme vyučovaním dištančnou formou podľa aktuálneho rozvrhu tak, ako aj pred prázdninami,
              • v prevádzke bude 1 oddelenie ŠKD (elokované pracovisko na Obecnom úrade Blatné).

              Pri nástupe žiakov 1. stupňa ZŠ treba v pondelok, 8.3. 2021 predložiť:

              1. Negatívny výsledok testu jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti /nie starší ako 7 dní/, prípadne preukázanie sa platnou výnimkou (iba k nahliadnutiu, tieto tlačivá nearchivujeme),

              2. Riadne vyplnené a podpísané jedno z nižšie uvádzaných tlačív:

              Aj naďalej pokračujeme vykonávaním ranného filtra.  Povinnosťou zákonného zástupcu žiaka  je zabezpečiť pre svoje dieťa minimálne dve rúška, prípadne dezinfekčný gél na ruky. V prípade, že máte záujem o stravovanie Vášho dieťaťa, je potrebné kontaktovať vedúcu školskej jedálne, p. Mitkovú.


              Vážení rodičia, od pondelka, 8.3.2021, opäť stojíme pred novou výzvou. V prípade vyskytnutých drobných nedostatkov, vás prosíme, o trpezlivosť. Budeme  sa snažiť pracovať  promptne na ich postupnom odstraňovaní. Ďakujeme vám všetkým za spoluprácu, vynaložené úsilie a porozumenie. 







          • POKRAČUJEME V OBNOVE ĎALŠÍCH VNÚTORNÝCH PRIESTOROV ŠKOLY
            • POKRAČUJEME V OBNOVE ĎALŠÍCH VNÚTORNÝCH PRIESTOROV ŠKOLY

            • V čase zimných prázdnin prebehli v našej škole úpravy ďalších vnútorných priestorov. Podarilo sa nám obnoviť priestory vestibulu školy. Rekonštrukcia bola financovaná z finančných prostriedkov školy. Za vymaľovanie patrí vďaka pánovi školníkovi, Stanislavovi Šarmírovi. Pribudol nám aj priestor vyhradený pre návštevu školy. Touto cesto chcem srdečne poďakovať pani Jarmile Kamaraški za sponzorný dar v podobe sedacej súpravy.

          • NAŠE ÚSPECHY V ČASE  DIŠTANČNÉHO VZDELÁVANIA
            • NAŠE ÚSPECHY V ČASE DIŠTANČNÉHO VZDELÁVANIA

            • Aj v čase dištančného vzdelávania nezabúdame na zapájanie našich žiakov dô súťaží, v ktorých si môžu zmerať "sily" so svojimi rovesníkmi. Žiaci našej školy boli úspešní v Matematickej olympiáde i v Olympiáde z anglického jazyka.

              KATEGÓRIA  MOZ-II-5

              • Margetová, Karin - úspešná riešiteľka
              • Bagoňa, Jozef - úspešný riešiteľ

               

              KATEGÓRIA MOZ-II-9

              • Feniková, Veronika - úspešná riešiteľka

               

              OLYMPIÁDA V ANJ - KATEGÓRIA 1B

              • Vaľková, Júlia - úspešná riešiteľka

                                                                  Výhercom srdečne blahoželáme!


               

               

          • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV I.STUPŇA ZŠ
            • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV I.STUPŇA ZŠ

            • Vážení rodičia,

              prosíme Vás, aby ste zajtra pri nástupe žiakov I. stupňa ZŠ dôsledne dodržali nižšie uvedené časové rozpätie, vzhľadom k preberaniu dokumentácie a vykonaniu ranného filtra.

              • I.A, I.B (7:45 hod.) - elokované triedy
              • II.A, II.B (7:30 hod.) – hlavný vchod
              • III. (7:45 hod.) – hlavný vchod
              • IV. (7:55 hod.) – hlavný vchod 

              Na   základe   počtu   prihlásených   detí   Vám   oznamujeme,   že sa otvára jedno oddelenie ŠKD,   ktoré bude v budove základnej školy. Prosíme rodičov, aby brali uvedené na vedomie. V prípade, že si želáte, aby Vaše dieťa odchádzalo z ŠKD v inom čase, ako ste uviedli na začiatku školského roka, je potrebné zaslať písomne oznam po Vašom dieťati vychovávateľke. 

              Tešíme sa aspoň na čiastočné spustenie prezenčného vyučovania a veríme, že sa onedlho opäť všetci stretneme v našej škole.​​​​​​​

                                                                          


          • VYUČOVACÍ PROCES OD 8.2.2021
            • VYUČOVACÍ PROCES OD 8.2.2021

            • Vážení rodičia,

              dňa 5.2.2021 bolo vydané Rozhodnutie MŠVVaŠ SR č. 2021/10079:1-A1810 o otvorení niektorých typov škôl s účinnosťou od 8.2.2021.Vedenie základnej školy v spolupráci so zriaďovateľom dôkladne a zodpovedne zvažuje možnosť otvorenia na základe tohto rozhodnutia. Podnikli sme všetky kroky, aby sme zabezpečili testovanie zamestnancov školy, školského zariadenia ŠKD, ako aj zákonných zástupcov žiakov. 

              Na základe dokázaného vysokého podielu prítomnosti britskej mutácie nového koronavírusu v populácii, je obava, že otvorenie škôl v súčasnej situácii môže viesť k zhoršeniu epidemiologickej situácie v Bratislavskom kraji, a preto RÚVZ odporúča neotvárať všetky školy na území jeho okresov s časovým odkladom minimálne dvoch týždňov. 

              Základná škola v Blatnom sa dňa 8.2.2021 na základe týchto informácií, ako aj po dohode so zriaďovateľom školy, neotvorí. Vyučovanie bude zatiaľ prebiehať dištančnou formou pre 1. aj 2. stupeň ZŠ. 

              Termín otvorenia škôl bude predmetom ďalšieho epidemiologického vyhodnocovania, o ktorom vás budeme informovať. Momentálne čakáme na platné rozhodnutie zo strany príslušných orgánov. 

              Z dôvodu nedostatočne poskytovaného aktualizovaného právneho základu školám a neustále sa meniacich pokynov vlády pri organizovaní formy vzdelávania, vás prosíme, o pravidelné sledovanie informácií zverejňovaných na webovom sídle našej školy. 

              Ďakujeme za porozumenie a za trpezlivosť                 

                                                                                                                                    vedenie školy

               

          • OZNAM  VEDÚCEJ ŠKOLSKEJ JEDÁLNE PRI MŠ BLATNÉ
            • OZNAM VEDÚCEJ ŠKOLSKEJ JEDÁLNE PRI MŠ BLATNÉ

            • Vážení rodičia,

              v prípade, že sa Vaše dieťa môže zúčastňovať na prezenčnom vyučovaní od 8.2.2021 a máte záujem aj o stravovanie Vášho dieťaťa, žiadame Vás, aby ste  túto informáciu nahlásili vedúcej školskej jedálne, p. Helene Mitkovej,na emailovú adresu: skolskajedalenblatne@gmail.com, dnes, do 17:00 hod. V prípade zmeny (v súvislosti s výsledkami testovania) je potrebné dieťa zo stravovania  opätovne odhlásiť.

              Ďakujeme za porozumenie

          • NÁVRAT DO ŠKOLY - TESTOVANIE
            • NÁVRAT DO ŠKOLY - TESTOVANIE

            • Vážení zamestnanci školy, vážení rodičia!

              V súvislosti s ohláseným nástupom žiakov 1. stupňa ZŠ na prezenčné vyučovanie od pondelka, 8.2.2021, vám ponúkame možnosť pretestovať sa priamo v našej škole. 

              Avizovaný návrat do škôl je podmienený výsledkom negatívneho testu  u jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti, u pedagogického i nepedagogického zamestnanca školy. 

              Testovanie sa uskutoční dňa 5.2.2021, v čase od 15:00 hod. do 17:00 hod. vo vestibule školy. Testovania sa bude môcť zúčastniť výlučne len  zamestnanec našej školy a jeden zákonný zástupca  žiaka 1. stupňa. 

              Testovanie nie je podmienené rezerváciou. V prípade záujmu o testovanie v škole vás žiadame, aby ste záväzne potvrdili vašu účasť na testovaní TU:

              Na základe výsledkov testovania vás budeme informovať o ďalších krokoch  v priebehu nasledovných dní. 

          • VYUČOVANIE OD 1.2.2021
            • VYUČOVANIE OD 1.2.2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia ministra školstva z 8.1.2021, zostáva prezenčné vyučovanie na 1. a 2. stupni základných škôl  naďalej prerušené.  Vyučovanie bude preto aj od 1.2.2021 prebiehať dištančnou formou podľa zabehnutého rozvrhu hodín dištančného vzdelávania. 

              Zároveň na základe vydaného rozhodnutia zriaďovateľom Školského klubu pri ZŠ Blatné, zo dňa 24.1.2021, zostáva prevádzka ŠKD naďalej prerušená z dôvodu karanténneho opatrenia.

              Polročné prázdniny (1.2.2021) sú zrušené.

              Priebežne Vás budeme informovať o aktuálnom vývoji situácie  v školstve.

              Návrat do škôl: TU

          • INFORMÁCIA K VYDÁVANIU VÝPISOV HODNOTENIA ŽIAKOV
            • INFORMÁCIA K VYDÁVANIU VÝPISOV HODNOTENIA ŽIAKOV

            • Vážení rodičia,

              na základe Usmernenia pre školy k vydávaniu výpisov hodnotenia žiakov za 1. polrok v školskom roku 2020/2021, zverejneným MŠVVaŠ SR, vám oznamujeme, že výpisy hodnotenia budú žiakom našej školy osobne doručené v dobe návratu do školy.

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ Z KRITICKEJ INFRAŠTRUKTÚRY
            • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ Z KRITICKEJ INFRAŠTRUKTÚRY

            • Vážení rodičia,

              touto cestou Vám oznamujeme, že od 25.01.2021 nebude v prevádzke ŠKD pre Vaše dieťa na základe výsledkov testovania zamestnancov Školskej jedálne pri MŠ Blatné, ako aj dodržania karanténnych opatrení v zmysle stanovenej lehoty. Od budúceho týždňa pokračujú všetci žiaci dištančnou formou výuky cez MS Teams.  

            • NAĎALEJ DIŠTANČNE...

            • Vyučovanie od 18.01 - do 22.01.2021 bude prebiehať dištančnou formou  na základe  info - viac tuDištančné vzdelávanie pokračuje podľa nastaveného online rozvrhu, ktorý majú žiaci sprístupnený v MS Teams. 

              Deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti (na základe uskutočneného prieskumu), bude k dispozícii jedna trieda školského klubu detí v priestoroch ZŠ, Šarfická 301, Blatné v čase od 7:30 h do 12:30 h. V prípade záujmu stravovania kontaktujte vedúcu školskej kuchyne. 

          • CERTIFIKÁT PRE ONLINE DIŠTANČNÚ VÝUČBU
            • CERTIFIKÁT PRE ONLINE DIŠTANČNÚ VÝUČBU

            • O tom, že našej škole a jej pedagogickým zamestnancom naozaj záleží na vzdelávaní žiakov našej školy aj v čase dištančnej výučby, svedčí aj to, že 100% zamestnancov našej školy prešlo certifikovaným školením pre kvalitné poskytovanie online dištančnej výučby. Každý pedagóg získal z ukončenia vzdelávania certifikát, a tým aj celá naša škola získala certifikát CODiv 2020. Veríme, že nadobudnuté zručnosti nám všetkým pomôžu zvládnuť toto neľahké obdobie dištančnej výuky. 

          • TERMÍNY ONLINE TRIEDNYCH AKTÍVOV
            • TERMÍNY ONLINE TRIEDNYCH AKTÍVOV

            • U: I.A - 16:00 hod., VIII. - 17:00 hod.

              S: III. - 17:00 hod., IX. - 17:30 hod.

              Š: II.B - 16:30 hod., VI. - 17:00 hod., IV. - 17: 30 hod.

              P: I.B - 16: 00 hod., VII. - 16:30 hod., V.- 17:00 hod.