• NOVINKY

            • KRÚŽKOVÁ ČINNOSŤ

            • Vážení rodičia,

              v najbližších dňoch prinesie Vaše dieťa domov vzdelávací poukaz, ktorý môže uplatniť na krúžkovú činnosť aj v našej škole. Spolu s poukazom Vám bude zaslaná aj ponuka krúžkov pre žiakov našej školy na tento školský rok. V prípade záujmu o navštevovanie krúžku z ponuky našej školy Vás žiadame, aby ste podpísaný poukaz zaslali najneskôr do 18.09.2020 späť do školy, kde ho Vaše dieťa odovzdá triednej učiteľke. Prosíme Vás, aby ste na vzdelávací poukaz vpravo hore ceruzkou napísali názov krúžku na základe Vášho výberu zo zoznamu krúžkov našej školy. Žiadame Vás o dodržanie termínu z dôvodu ďalšieho spracovania údajov. Ďakujeme za spoluprácu.

            • PRIHLÁŠKY DO ŠKD

            • Vážení rodičia, 

              posledný termín na prihlásenie Vášho dieťaťa do ŠKD na tento školský rok je 10.09.2020. Po tomto dátume Vám bude vystavené rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do ŠKD. Ďakujeme za porozumenie.

            • OZNAM VEDÚCEJ ŠJ

            • Stravovanie v ZŠ  začína dňa 3.9.2020

              Prosím rodičov,

              aby žiaka ZŠ prihlásili na stravovanie najneskôr do 31.8.2020, nakoľko treba objednať tovar. Prihlásiť možno žiaka na tel. čísle 033/6459 340 alebo e-mailom skolskajedalenblatne@gmail.com. Pri prihlasovaní treba uviesť meno a priezvisko žiaka, triedu a od kedy sa bude stravovať.

              Ďalej žiadam vyplniť prihlášku na stravovanie, ktorú podpíše zákonný zástupca žiaka a tú  odovzdá najneskôr 2.9.2020 v škole, alebo v ŠJ pri MŠ.    

              Odhlásiť, respektíve prihlásiť sa na stravu je nutné 24 hodín vopred pred vydávaním obedov, v ojedinelom prípade najneskôr ráno do 7.00 hod. /horúčka, zvracanie a pod./ na tel. čísle  033/6459 340 alebo e-mailom  skolskajedalenblatne@gmail.com

              Pri odhlasovaní treba napísať do e-mailu: meno žiaka, od kedy - do kedy a triedu žiaka.

              PRIHLÁŠKA NA OBED​​​​​​​

            • 2.9.2020 - Otvorenie školského roka

            • 7:30 h - príchod žiakov 1. ročníkov na elokované pracoviská

              Žiaci I.A - elokované pracovisko Zasadačka Obecného úradu v Blatnom

              Žiaci I.B - elokované pracovisko Stará škola 

              štátna hymna SR, príhovor triednej učiteľky,  pokyny pre rodičov o ŠKD,  rozchod domov      

              7:30 h  - príchod žiakov 2. - 5. ročníkov pred budovu školy - z dôvodu vykonávania ranného filtra žiadame dodržať stanovený príchod - štátna hymna SR, príhovor, pokyny pre žiakov, rozchod domov 

              7:45 h - príchod žiakov 6. - 9. ročníka pred budovu školy - z dôvodu vykonávania ranného filtra žiadame dodržať stanovený príchod - štátna hymna SR, príhovor, pokyny pre žiakov, rozchod domov 

                   

              02.09.2020 - Školský klub detí ani školská jedáleň nebude v prevádzke.

              Každý žiak bude mať povolený vstup do budovy iba po vykonaní ranného filtra, odovzdaním vyplnených príslušných dokumentov a s rúškom na tvári. Žiaci si prinesú v tento deň prezuvky. Po rannom filtri si žiakov prevezme triedna učiteľka, s ktorou sa presunú do triedy. 

              Všetky potrebné informácie vám budú sprostredkované prostredníctvom triedneho učiteľa. 

               

               

          • MAĽUJEME...
            • MAĽUJEME...

            • Maliarske práce pokračujú... A to vďaka týmto pánom. Ďakujeme pánovi Tomášovi Konečnému, Stanislavovi Šarmírovi, Jaroslavovi Parajkovi  a Petrovi Valentovičovi za pomoc.

          • MAĽOVANIE PRIESTOROV ŠATNÍ
            • MAĽOVANIE PRIESTOROV ŠATNÍ

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              máme za sebou prvý týždeň renovačných prác, ku ktorým sme museli pristúpiť o týždeň skôr, pretože čas hrá proti nám. Pomocou dobrých a ochotných ľudí sa nám podarilo odstrániť kovové konštrukcie zo šatní, prebehli prípravné práce k maľovke a zrenovovali sme aj časť lavičiek. Zajtra, t.j. 27.7.2020 začíname o 7:30 hod. maľovaním priestorov pod vedením dvoch majstrov a s pomocou dobrovoľníkov z kruhu rodičov a priateľov školy. Okrem prihlásených je samozrejme vítaná každá pomocná ruka. Pracovný materiál máme k dispozícii, stačí si priniesť len chuť do práce a dobrú náladu.  

               

               

            • VYZDVIHNUTIE OSOBNÝCH VECÍ ŽIAKOV

            • Vážení rodičia,

              vzhľadom na určité úľavy protiepidemiologických opatrení Vás chceme informovať, že budúci týždeň bude prebiehať prevzatie osobných vecí žiakov zo školy. Prosíme Vás, aby ste si pozorne pozreli a dodržali rozpis preberania vecí (miesto, čas, ročník), kedy budú k dispozícii triedne pani učiteľky, ktoré Vám tieto veci odovzdajú. Nezabudnite si ochranné rúško. 

            • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA NA PLNENIE PŠD UKONČENÝ

            • Vážení rodičia, 

              ďakujeme Vám za Váš záujem a dôveru zapísať Vaše dieťa do našej školy. Zároveň Vám ďakujeme aj za spoluprácu pri zápise Vášho dieťaťa na PŠD na šk. rok 2020/2021 za zmenených podmienok. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

            • INFORMÁCIE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKA ZŠ

            • Vážení rodičia,

              vzhľadom na mimoriadnu situáciu, je možné zapísať Vaše dieťa na povinné plnenie školskej dochádzky v školskom roku 2020/2021  niekoľkými spôsobmi alebo ich kombináciou:

              1. Zápis prostredníctvom formulára
                Formulár je Vám k dispozícii na webovej stránke školy v časti Zápis/ Tlačivá. Potrebné tlačivo na zápis, resp. odklad povinnej školskej dochádzky, si viete stiahnuť, vytlačiť  a vyplnené a podpísané oboma zákonnými zástupcami dieťaťa  je ho potrebné odoslať vedeniu  základnej školy (mail, pošta, el. schránka školy). K žiadosti je potrebné priložiť prefotený rodný list dieťaťa, vyplnený a podpísaný dotazník, príp. Žiadosť o navštevovanie ŠKD a prípadne Objednávku pomôcok, ktoré  nájdete medzi tlačivami.
              2. Zápis papierovou formou
                V prípade, že nemáte možnosť elektronicky komunikovať so školou, môžete si vyzdvihnúť formuláre osobne v ZŠ v deň zápisu, t.j. 20.4.2020 v čase od 9:00 do 10:00 hod.  Po vyplnení a podpísaní oboma zákonnými zástupcami tieto tlačivá doručíte  do školy  v čase určenom na zápis, čiže 20.4.2020 v čase od 15:30 do 17:30 hod. Nezabudnite si so sebou vziať ochranné rúško, rukavice, vlastné pero, občianske preukazy, rodný list dieťaťa. V zmysle odporúčaní MŠVVaŠ SR sa všetky kontakty so školou uskutočnia, čo najbezpečnejším spôsobom s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.
              3. Zápis elektronickou formou
                Zákonný zástupca môže našej základnej škole poskytnúť osobné údaje potrebné pre zápis prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky základnej školy alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom v časti Zápis.

               

          • ROZVRH ONLINE HODINIEK
            • ROZVRH ONLINE HODINIEK

            • Týždeň od 6.4. - 8. 4. 2020

              Vážení rodičia, milí žiaci!

              Tento týždeň budú prebiehať "online hodinky" (20 minútové) z týchto predmetov. Pozorne si prezrite čas ich  priebehu. Pripravte si potrebné pomôcky, prípadne  vaše otázky k učivu pre vyučujúcich. Aj naďalej vám budú prostredníctvom triednych učiteľov zasielané PL na konkrétny týždeň. Online hodinky sa budú obmieňať každý týždeň, aby sa postupne vystriedali  predmety. Pristupujte k vzdelávaniu zodpovedne! 

              Tento týždeň bude v čase od 14:00 do 15:00 hod prebiehať ONLINE KLUBOVŇA ( v 3 oddeleniach).  Pripravený je pútavý program. Vychovávatelia sa už na vás tešia!

              Pre prácu s MT si upresníme pravidlá:

              • schôdzu zahajuje vždy konkrétny vyučujúci daného predmetu vo svojej učebni. Ostatní sa len pripájate,
              • MT slúži pre komunikáciu ohľadom vyučovania, preto na komunikáciu so spolužiakmi na rôzne témy využívajte iné aplikácie, umožníte tak ostatným spolužiakom komunikovať s vyučujúcimi, prípadne so spolužiakmi  k vyučovacím témam,
              • nezabúdajte na netiketu - zachovajte si status slušného človeka so slušným vyjadrovaním aj vo virtuálnom priestore,
              • čas kedy môžeš komunikovať s vyučujúcim je od 7:30 hod do 15:00 hod. Potom sa online škola uzatvára. Aj oddychovať treba:-)
          • POZASTAVENIE POPLATKOV ZA ŠKD
            • POZASTAVENIE POPLATKOV ZA ŠKD

            • Vážení rodičia,

              Úrad verejného zdravotníctva SR opatrením č. OLP/2576/2020 z 12. 3. 2020 zakázal prevádzku zariadení pre deti a mládež podľa § 24 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov okrem špeciálnych výchovných zariadení, t.j. zakázal prevádzku škôl a školských zariadení. V zmysle týchto nariadení a po konzultácii so starostom obce Vám oznamujeme, že pozastavujeme prijímanie poplatkov za ŠKD. Žiadame Vás, aby ste pozastavili platobné príkazy. V prípade, že ste uhradili poplatky za ŠKD pre Vaše dieťa na niekoľko mesiacov dopredu, tieto poplatky budú prenesené do daľšieho školského roka. V prípade, že Vaše dieťa v školskom roku 2020/2021 nebude navštevovať ŠKD, peniaze Vám budú vrátené. 

               

            • TAKTO PRACUJEME DOMA...

            • Ďakujeme všetkým za zasielané fotografie. Sme radi, že niektorí nám posielajú fotografie, na ktorých sa prezentujú svojim vlastnoručne ušitým ochranným rúškom, iní usilovne pracujú na zadaných  projektoch, niektorí si dokonca urobili aj časový harmonogram tzv. CORONA HARMONOGRAM, iní sa učia aj za pomoci súrodencov.  Aj takto sa môžeme spoločne povzbudiť. Všetci sme na jednej lodi. Spoločne si držme päste, aby sme sa mohli stretnúť opäť v našej škole všetci v plnom zdraví. Touto cestou ďakujem všetkým pedagógom, ktorí sú s vami v kontakte a sú vám nápomocní v týchto dňoch. Vydržte, nielen žiaci a učitelia, ale aj vy, rodičia. Spolu to dáme!