• NOVINKY

            • ROZHODNUTIE ZRIAĎOVATEĽA

            • Vážení rodičia,

              na základe uskutočneného prieskumu, týkajúceho sa umiestnenia detí rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, prejavili záujem štyria rodičia o umiestnenie detí do zberného zariadenia od 11.01. do 15.01.2021. Výsledky sme posunuli zriaďovateľovi ŠKD, ktorý rozhodol nasledovne...

          • AKTUÁLNE INFORMÁCIE ZVEREJNENÉ MŠVVaŠ SR
            • AKTUÁLNE INFORMÁCIE ZVEREJNENÉ MŠVVaŠ SR

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              isto všetci netrpezlivo sledujeme vývoj situácie v súvislosti s blížiacim sa koncom zimných prázdnin a s očakávaným nástupom do škôl. Dávame do pozornosti prvé aktuálne informácie, ktoré zverejnilo MŠVVaŠ SR ohľadom návratu žiakov do škôl. Upozorňujeme, že všetko závisí od ďalšieho vývoja situácie, preto sledujte webovú stránku našej školy, kde budeme aktualizovať informácie.

               

              VIAC TU: Vyjadrenie ministra

               

          • VÝSLEDKY PRIESKUMU
            • VÝSLEDKY PRIESKUMU

            • Vážení rodičia,

              na základe zrealizovaného prieskumu ohľadom možného prezenčného spôsobu výučby pre žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ,od 11.01.2021, ktoré je podmienené preukázaním sa negatívnym testom žiaka, ako aj negatívnym testom jedného zákonného zástupcu žiaka, vyplynulo nasledovné:

              Záujem o prezenčné vyučovanie za splnenia podmienok prejavilo 63,06% zákonných zástupcov žiakov. So zriaďovateľom ZŠ Blatné sme podnikli ďalšie kroky a posunuli sme informácie  kompetentným. Momentálne nedisponujeme bližšími informáciami ohľadom testovania a dodania testov. Testovanie je podmienené aj aktuálnym stavom regionálneho COVID AUTOMATU. Žiadame vás, aby ste priebežne sledovali našu webovú stránku, kde vás budeme o ďalšom postupe informovať začiatkom januára. Ďakujeme za porozumenie!

          • ZMENA EMAILOVEJ ADRESY NAŠEJ ŠKOLY
            • ZMENA EMAILOVEJ ADRESY NAŠEJ ŠKOLY

            • Vážení rodičia a priatelia našej školy,

              dovoľujeme si vás upozorniť na zmenu našej emailovej adresy. Aktuálny email školy nájdete v časti Kontakty. Pôvodná emailová adresa nie je viac dostupná.  Ďakujeme za porozumenie!

          • SKRÁTENÉ VYUČOVANIE
            • SKRÁTENÉ VYUČOVANIE

            • Vážení rodičia,milí žiaci, 

              dňa 18.12.2020 bude skrátené vyučovanie pre všetkých žiakov školy (prezenčné aj dištančné vzdelávanie).Prezenčná forma vyučovania bude prebiehať v predvianočnom duchu spolu s triednymi pani učiteľkami počas 1. - 4. vyučovacej hodiny. Po skončení vyučovania  prevezmú žiakov 1. a 2. ročníkov vychovávatelia do oddelení ŠKD. Oblečenie s vianočnou tematikou je v tento deň vítané, samozrejme aj u žiakov II. stupňa, ktorí sa s vyučujúcimi spoja prostredníctvom online pripojenia (kamera + zvuk). 

          • AKO ĎALEJ?
            • AKO ĎALEJ?

            • Vážení rodičia,

              na základe informácií, ktoré boli zverejnené, po dôkladnom preštudovaní uznesenia vlády, rozhodnutia ministra školstva, vyhlášky hlavného hygienika k možnosti pilotného otvárania škôl, ako aj po vzájomnej komunikácii so zriaďovateľom základnej školy, ktorý môže rozhodnúť o otvorení, resp. neotvorení školy, po prerokovaní podmienok s riaditeľkou školy a  na základe zasadnutia pedagogického zboru našej školy, vám oznamujeme, že naša škola pokračuje aj naďalej v zabezpečovaní plnohodnotného dištančného vzdelávania s využitím online hodiniek pre žiakov 5. - 9. ročníka našej školy až do Vianoc.

              Odôvodnenie:

              Podmienkou účasti žiakov 5. - 9. ročníka na prezenčnom vyučovaní je preukazovanie sa negatívnym testom nie starším ako 7 dní, ako aj od jedného zákonného zástupcu žiaka. Rovnaké podmienky musia splniť aj všetci učitelia učiaci na 2. stupni. Zo zverejnenej vyhlášky a z rozhodnutia ministra  je zrejmé, že pokiaľ ráno do školy príde len časť žiakov a ostatní ostanú doma, tak  škola má zabezpečovať  dištančné  aj prezenčné vzdelávanie. Takto nastavené podmienky edukácie žiakov je nemožné ľudsky realizovať. Keďže nám  zo strany kompetentných orgánov štátu do dnešného dňa chýbajú podstatné informácie týkajúce sa zabezpečenia a priebehu testovania žiakov, zákonných zástupcov žiaka a pedagogických zamestnancov, sme za to, pokračovať dištančnou formou. Touto cestou vám všetkým ďakujeme za spoluprácu a trpezlivosť v týchto náročných časoch.

                                                                                                                  PaedDr. Jana Parajková, riaditeľka

          • VIEM POSKYTNÚŤ 1. POMOC?
            • VIEM POSKYTNÚŤ 1. POMOC?

            • Urazy či iné zdravotné problémy, s ktorými si ľudia nevedia pomôcť sami, sa dejú denne. Každú chvíľu niekto potrebuje prvú pomoc a neraz sú rozhodujúce prvé minúty. Vieme ju však poskytnúť? A mali by to vedieť naše deti? Dňa 1.12. 2020 našu školu navštívili záchranári Mária a Tomáš zo ZZS Bratislava. Deti 2.A a 2.B triedy sa naučili ako pomôcť svojmu kamarátovi či blízkemu, ked sa niečo stane. Vyskúšali si poskytnutie prvej pomoci pri problémoch s tráviacim systémom, zlomeninou, popáleninou a oživovaním. Žiaci mali naozaj veľký zážitok.

              D A K U J E M E !!!

                                                                                                                                             Ing. Zuzana Horváthová

          • ODLIEVANIE OLOVA NA ONDREJA
            • ODLIEVANIE OLOVA NA ONDREJA

            • Dni sa nezadržateľne krátia, blíži sa skutočný príchod zimy a s ňou i najkratší deň v roku, zimný slnovrat. Začal sa Advent.

              Dlhé zimné večery zvyšujú našu chuť častejšie sedieť pri voňavom čaji a čítať svojim ratolestiam strašidelné rozprávky. V minulosti však predslnovratové dni neboli ani zďaleka takéto pokojné. Predlžovanie noci v našich predkoch vyvolávalo predstavy o existencii a nadvláde nepriaznivých síl, pred ktorými bolo potrebné chrániť celé hospodárstvo. „VRAJ“ nočná obloha bola plná lietajúcich stríg, ktoré mohli svojimi čarami uškodiť nielen ľuďom, ale i zvieratám. Na ochranu pred zlom preto obyvatelia dedín vykonávali rôzne magické úkony s  použitím cesnaku, kríža a svätenej vody. Aj s našimi žiakmi si pripomíname čaro našich tradícií  v období adventu. A verte či neverte, všetci sú takýmito aktivitami naplno zaujatí, dokonca niekedy spolu uveríme, že niečo magické v tieto dni poletuje po našich školských chodbách a pomáha nám kúzliť a liať olovo odriekavaním magických slov.

                                                                                                                                 Mgr. A. Šuplatová

            • BIELA PASTELKA

            • V našej škole sme aj tento rok podporili zrakovo handicapovaných. Týmito aktivitami vychovávame našich žiakov k solidárnosti.

          • PREZENTÁCIE ŽIAKOV II.A
            • PREZENTÁCIE ŽIAKOV II.A

            • Podpora rozvoja čitateľskej gramotnosti a zvyšovanie  záujmu žiakov o čítanie sa v 2.A triede realizuje  prostredníctvom  menších aktivít na hodinách  mimočítankového čítania. Pre žiakov je dôležité  čítať s radosťou. K top-aktivitám žiakov z II.A triedy patrí  vypracovávanie projektov na dané témy. Dňa 16.11. 2020 prezentovala svoj projekt na tému KAKTUS druháčka Tamarka. Žiaci sa dozvedeli nové informácie starostlivosti o kaktus. Druhákom tak pribudli do triedy 2 kaktusy, o ktoré sa starajú podľa informácií, ktoré spracovala ich spolužiačka. Od ich starostlivosti  bude závisieť, ako sa im bude u druhákov dariť.

              tr. uč. 2.A  Ing. Horváthová

            • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU TEKVICU

            • Pani Jeseň zavítala aj do našej školy. Celá chodba bola vyzdobená tekvičkami od výmyslu sveta. Usmievavé, strašidelné, farebné, zubaté, okaté,.... každá iná. Fantázia detí nemá hraníc. Najzaujímavejšie a najnápaditejšie tekvičky boli vyhodnotené a žiaci, ktorí ich zhotovili, boli odmenení drobnými vecnými cenami a sladkosťou v podobe čokoládovej tekvičky.

              Aj na elokovanom pracovisku našej ZŠ, v 1.B triede, prebiehala v dňoch 19. - 23.10. 2020 súťaž o najkrajšiu tekvičku. Do súťaže sa zapojili skoro všetci žiaci prvej triedy. Rodičia doma spolu so svojimi deťmi vyzdobili tekvice a priniesli ich na dvor do Starej školy, kde sa z nich mohli tešiť všetci okoloidúci. Veríme, že chvíle, ktoré rodiny spolu strávili pri zdobení tekvíc, boli pre nich výnimočné.Hlavnú cenu dostali všetci, lebo každá tekvička bola úžasná, tak, ako je aj každý jeden žiačik jedinečný a úžasný. 

              Veríme, že aj v budúcom školskom roku sa žiaci zapoja do výtvarnej súťaže a naša škola sa opäť oblečie do jesenného šatu.

               

            • ZÁHADNÝ VESMÍR

            • Snáď každého človeka fascinuje pohľad na nočnú oblohu rozžiarenú hviezdami. Snáď každý už rozmýšľal, či nie je možný život aj na inej planéte. Krásy a záhady vesmíru objavovali na prírodovede aj naši štvrtáci.

              Pripravili a odprezentovali  projekty o Slnečnej sústave, kométach, Mliečnej dráhe, raketoplánoch,... Teraz nám skrášľujú chodbu našej školy a každý žiak sa pri výstavke zastaví a zvedavo obzerá zhotovené modely. Niektoré sa pohybujú, iné svietia. Všetky sú krásne farebné a pútavé.

              Štvrtáci si za vynaloženú námahu zaslúžia veľkú pochvalu.

                                                                                                                                             Mgr. Alena Smyčková

            • PRAVIDLÁ DIŠTANČNEJ FORMY VYUČOVANIA

            • Dištančná forma vyučovania pre žiakov 5. - 9. ročníka bude prebiehať podľa stanovených pravidiel. Žiaci 5. - 9. ročníka boli dnes s týmito pravidlami oboznámení prostredníctvom školského rozhlasu a triednych učiteľov. Boli preškolení pre prácu s MS Teams a s portálom Bez kriedy.  

               

              Pravidlá (pre dištančnú výučbu je záväzné dodržiavať nasledovné pokyny)

               

              1. Učitelia, žiaci i zákonní zástupcovia žiakov využívajú pre vzájomnú komunikáciu  MS Teams, emailovú a telefonickú komunikáciu.
              2. Každý žiak a pedagóg má zriadený a sprístupnený účet  Microsoft office 365 zdarma/ možnosť využívať všetky výhody online rozhrania.
              3. Vyučovanie jednotlivých ročníkov 2. stupňa  bude počas dištančnej formy vyučovania prebiehať aj naďalej podľa platného rozvrhu tried zverejneného na webovej stránke školy ( s výnimkou zrušenia 7. hodiny).
              4. Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy (podľa platného rozvrhu hodín) v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie/vypracovanie.
              5. Pri dištančnom vzdelávaní (vzhľadom aj na výsledky zrealizovaného prieskumu pre zabezpečenie dištančnej vyučby) sa budú využívať (na zadávanie úloh a cvičení, sprostredkovanie učiva)  MS Teams a portál Bez kriedy za dodržania podmienky 20 minút online formou, 25 minút dištančné vzdelávanie.
              6. Žiak aj zákonný zástupca môže požiadať vyučujúceho o individuálnu konzultáciu, prípadnú pomoc.

              7. Učitelia budú zadávať úlohy iba v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 14.00 hod.

              8. Žiaci sú v tomto čase povinní komunikovať s učiteľmi a rešpektovať ich pokyny. Sú povinní študovať zaslané materiály, vypracovať zadania, posielať učiteľom výsledky riešení a podobne, ktoré budú hodnotené a klasifikované. 

              9. Klasifikácia nebude prebiehať v týchto predmetoch: pracovné vyučovanie, technika, informatika, telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, budú hodnotené slovne.

              10. Učiteľ poskytne žiakom primeranú spätnú väzbu vo forme slovného zhodnotenia alebo jednoduchých vopred dohodnutých emotikonov. Zvláštnu starostlivosť venuje žiakom so ŠVVP v spolupráci s pedagogickou asistentkou - učebnňa INTEGRÁČIK na MS TEAMS.

              11. Triedni učitelia sú povinní monitorovať stav dištančnej formy vzdelávania vo svojej triede, komunikovať, spolupracovať  s ostatnými vyučujúcimi a v rámci možností riešiť problémy spoločne.

              12. V prípade neodkladných problémov týkajúcich sa vzdelávania sú žiaci, resp. zákonní zástupcovia žiaka povinní kontaktovať  triedneho učiteľa, resp. konkrétneho vyučujúceho.

              13. Na základe informácií od zákonných zástupcov,  každý triedny učiteľ disponuje aktuálnym zoznamom žiakov, ktorí nemajú možnosť dištančne sa vzdelávať. Na základe tejto skutočnosti je preto prerušenie žiakov so školou vylúčené.

              14. Títo žiaci sú povinní prísť každý pondelok o 8:00 hod. do školy vyzdvihnúť si pripravený materiál na celý týždeň a opätovne v pondelok sú povinní priniesť vypracovaný materiál späť do školy. Preberanie  a odovzdávanie materiálov bude o 8:00 hodine vo vestibule školy. Je potrebné dodržať stanovený čas.

              15. Žiaci aj učitelia  sú povinní každý deň kontrolovať svoju emailovú schránku a sledovať aktualizácie na webovej stránke školy a na MS TEAMS, Bez kriedy.

              16. Bližšie informácie budú žiakom sprístupnené cez triednych učiteľov.

                       vzdelávací portál: BEZ KRIEDY

               

               V prípade nových opatrení a pokynov v súvislosti so situáciou COVID-19 budú tieto usmernenia aktualizované

               

               

               

               

          • BUDKÁČIK A DUBKÁČIK V 2.B TRIEDE
            • BUDKÁČIK A DUBKÁČIK V 2.B TRIEDE

            • Budkáčik a Dubkáčik je príbeh pre deti od spisovateľa Jozefa Cígera Hronského z roku 1932. Dielo vyniká svojou ľubozvučnosťou, obraznosťou a hudobnosťou jazyka. Knižka patrí medzi najkrajšie rozprávky v detskej slovenskej literatúre. Ide o jednu z Hronského zvieracích rozprávok, ktoré v jeho tvorbe predstavujú osobitý svet. Žiaci si čítaním príbehov vytvárajú pohľad na náš skutočný svet prostredníctvom zvieracích "postáv", ktoré pre zábavu autor využíva na stvárnenie ľudských povolaní. Prasací bratia Budkáčik a Dubkáčik sú kominármi, hudobníkmi, krajčírmi. Žijú po celý čas medzi ľuďmi, na svojich cestách sa stretávajú s ľudskou civilizáciou a technikou. Prasiatka často prirovnávajú svoj prasací život k tomu ľudskému s tým, že stále dospejú k záveru, že ten prasací je pre nich lepší. Aj my sme si chvíľu užívali „prasací“ život v našej triede.

                                                                                                                                             Mgr. Anna  Šuplatová

          • SVETOVÝ DEŇ UMÝVANIA RÚK
            • SVETOVÝ DEŇ UMÝVANIA RÚK

            • Dňa 15. októbra sme si v našej škole pripomenuli Svetový deň umývania rúk. Pravidelný návyk ich dôkladného umývania treba budovať už v ranom detstve. Je to najjednoduchší spôsob, ako sa dá predísť šíreniu veľkej časti infekčných chorôb. Na pravidelné umývanie rúk treba myslieť najmä počas prebiehajúcej chrípkovej sezóny. Aj v 1.B triede sme si spolu so žiakmi pripomenuli tento významný deň. Poučili sme ich o správnosti a dôležitosti umývania rúk. Ako na fotkách vidieť, žiaci majú vodu veľmi radi.                                                                Mgr. Elena Fukasová                                                     

            • DOPRAVNÁ VÝCHOVA

            • Žiaci našej školy sa každoročne zúčastňujú teoretickej výučby, ale aj kvalitného praktického výcviku na dopravnom ihrisku s cieľom zvyšovania bezpečnosti v premávke na pozemných komunikáciách. Sme presvedčení, že kvalita a pravidelné zaškoľovanie v tejto oblasti, môžu výrazným spôsobom znížiť dopravnú nehodovosť detí a v dlhodobej perspektíve môžu prispieť aj k celkovému znižovaniu dopravnej nehodovosti v Slovenskej republike. Dňa 18.09.2020 sa žiaci 1. stupňa našej školy zúčastnili výcviku na dopravnom ihrisku v Galante. Naši najmenší nemohli chýbať...